66 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подпомогнати от

...
66 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подпомогнати от
Коментари Харесай

66 варненски семейства с репродуктивни проблеми ще получат финансова помощ от общината

66 варненски двойки с репродуктивни проблеми ще бъдат финансово подкрепени от общината. Помощта е в размер на общо 150 000 лева, стана ясно на днешното съвещание на комисията по опазване на здравето към Общински съвет – Варна.

Съветниците гласуваха 12 от фамилиите да получат по 3 500 лева за процедури с донорска яйцеклетка, а останалите  – по 2 000 лева за медицински проучвания. На 2 фамилии беше отказана помощ. Едната двойка няма непрекъснат адрес във Варна в границите на 2 години, каквото е условието в Правилата за разпределяне на финансова помощ за лекуване на неплодородие. Другото семейство има неплатени отговорности към хазната. Трета двойка по персонални аргументи е отдръпнала настояването си за подкрепяне.

Членовете на комисията утвърдиха също еднократни помощи за лекуване на 151 варненци на обща стойност 104 600 лева Помощите варират сред 150 и 1 500 лв., основно за възнаграждение на лекарства и консумативи. Две деца ще получат по 5 000 лв. за интервенция и скъпоструващо лекуване в чужбина. 

На 30 души беше отказана помощ, защото са дали непълна документи или не дават отговор на критериите за подкрепяне. Ако приложат всички нужни документи, още веднъж могат да аплайват, бе изтъкнато на днешното съвещание на комисията.

Съветниците бяха осведомени и с размера на отговорностите на Специализираната болница за интензивно лекуване по пневмо-фтизиатрични болести – Варна. Към 31 януари 2024 година те са в общ размер от 419 500 лв.. От тях отговорностите към личния състав са към 368 100 лв., а към контрагенти – съвсем 51 400 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР